Top
Image Alt

Magnetron Centrum Waalwijk

  |  Uncategorized   |  Huishoud versus Professioneel

In een professionele horeca keuken hoort professionele apparatuur, dat geldt natuurlijk ook voor de magnetron. Omdat er in sommige bedrijven nog steeds wordt gewerkt met huishoud magnetrons willen wij graag de verschillen tussen huishoud, semi- en professionele magnetrons toelichten;

Gebruik : Een huishoudmagnetron is ontwikkeld voor maximaal 2 tot 3 bereidingen per dag, een semi professioneel apparaat voor 10 tot 15 bereidingen en een professioneel apparaat voor continu gebruik 24/7.

Snelheid : Huishoud magnetrons hebben een (werkelijk) afgegeven vermogen tussen de 700 en 900 Watt, Semi professionele apparaten van 1000 tot 1100 Watt  en professionele magnetrons hebben een (werkelijk) afgegeven vermogen van 1200 tot 3200 Watt ! In een professionele keuken is dit verschil van essentieel belang om klanten sneller te kunnen bedienen, de tijdswinst kan oplopen tot 60%!

Draaiplateau : Een (semi-) professionele magnetron werkt niet met een draaiplateau maar met een goed schoon te maken, vaste keramische bodemplaat. Door de roterende antenne(s) bereiken de magnetrongolven de hele ovenruimte waardoor grotere hoeveelheden kunnen worden geplaatst en het voedsel gelijkmatig word verwarmd of ontdooid. De huishoudmagnetron werkt met een (vaak wankel) draaiplateau, dit is lastig schoon te maken, kan snel stuk gaan en heeft veel “cold spots” waardoor verwarmen veel langer duurt en het voedsel niet overal de gewenste temperatuur haalt.

Veiligheid : Professionele magnetrons voldoen vanwege het intensieve gebruik en hoge vermogen aan de hoogste veiligheidsnormen , denk daarbij aan de deurbeveiligingen, koelmotoren en aan de  hoogfrequent afdichtingen van de deur om lekkage van magnetrongolven tegen te gaan. Bij huishoudmagnetrons is dat niet het geval ; uw personeel loopt mogelijk veiligheidsrisico’s door lekkage van magnetrongolven en uw klanten lopen risico omdat het voedsel niet overal de wettelijke uitgifte temperatuur haalt.

Garantie en levensduur : in de handleiding van elke huishoud magnetron staat vermeld dat het apparaat niet mag worden gebruikt in een professionele omgeving. U kunt dus nergens aanspraak op maken in het geval dat er iets mis gaat. Bij (semi-) professionele magnetrons is dat uiteraard wel het geval. Een professioneel model dat goed wordt onderhouden draait zonder problemen tussen de 10 en 15 jaar, en vaak veel langer!

Bedieningsgemak : Professionele apparaten hebben een no-nonsens bedieningspaneel met duidelijke grote knoppen, huishoud magnetrons hebben allerlei ingewikkelde functies en zijn vaak lastig in te stellen door de kleine breekbare knopjes.

Kosten : een professionele magnetron heeft een hogere aanschafprijs in vergelijking tot een huishoud model. Deze extra kosten zijn echter snel terugverdiend omdat een huishoud magnetron in een drukke horeca keuken veel meer storingen heeft en dus gerepareerd of vervangen moet worden. Een professioneel model heeft nauwelijks uitval en verwarmt tot 60% sneller ! Klanten wachten niet, vooral in de fast food sector!  Slechts één gemiste ongeduldige klant per dag kost u binnen 6 maanden de meerprijs van een professionele magnetron!

Uitstraling : Het spreekt voor zicht dat uw keuken er veel beter uitziet met een degelijke rvs professionele magnetron, in plaats van een vaak geel verkeurde niet schoon te houden huishoud magnetron. Ook uw klanten zien dat in één oogopslag!

Conclusie : Elke serieuze horeca ondernemer plaatst uitsluitend professionele apparatuur in zijn keuken, of het nou een koeling, werkbank of magnetron is.  Bedrijfszekerheid, hygiëne, veiligheid en natuurlijk consistente kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers in de keuken ! Besparen op professionaliteit kost uiteindelijk altijd geld!